Η Κίνα αυξάνει τις ομάδες ανταπόκρισης σε νέες μολυσματικές ασθένειες

Η Κίνα θα αυξήσει τον αριθμό των εξειδικευμένων ομάδων που είναι επιφορτισμένες να διαχειρίζονται μελλοντικές επιδημίες μολυσματικών ασθενειών κατά 5, φθάνοντας έτσι τις 25, όπως δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος για την Υγεία της χώρας. Η χώρα θα βελτιώσει επίσης την έγκαιρη προειδοποίηση και τα σχετικά ρυθμιστικά ή νομικά συστήματα, σύμφωνα με τον Wang Hesheng, διευθυντή της Εθνικής Διοίκησης Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Μιλώντας το προηγούμενο Σάββατο στο περιθώριο μιας ετήσιας συνόδου του κινεζικού κοινοβουλίου, του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC), ο Wang Hesheng σημείωσε επίσης ότι μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθεί ένα παθογόνο που θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια επιδημία, αλλά οι πανδημίες θα μπορούσαν να προληφθούν.

Η Κίνα έχει επίσης κάνει προσχέδια αναθεωρήσεων στους νόμους για την πρόληψη, τον έλεγχο και την καραντίνα μολυσματικών ασθενειών και οι αναθεωρήσεις έχουν υποβληθεί για αρχικές θεωρήσεις, σύμφωνα με έκθεση για το έργο της μόνιμης επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου. Στην έκθεση εργασίας του Κινέζου πρωθυπουργού Li Qiang αναφέρεται ότι η χώρα είχε επιτύχει μια «μεγάλη, αποφασιστική νίκη στον αγώνα κατά της COVID-19».

Το Serum Institute της Ινδίας παράγει νέα εμβόλια για την ελονοσία και τον δάγκειο πυρετό

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο, του Serum Institute of India, δήλωσε ότι η εταιρεία ενισχύει την παραγωγή της εν όψει της κυκλοφορίας τα επόμενα χρόνια εμβολίων κατά της ελονοσίας και του δάγκειου πυρετού, επαναχρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για την παραγωγή εμβολίων κατά της COVID-19. Με την παραγωγή των εμβολίων για την COVID να μειώνεται καθώς η ζήτηση υποχωρεί, η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτές τις εγκαταστάσεις για να κατασκευάσει τα νεότερα εμβόλιά της, τα οποία εκτιμά ότι θα ενισχύσουν τη συνολική παραγωγή κατά δυόμισι δισεκατομμύρια δόσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Adar Poonawalla σε συνέντευξή του. Το Serum Institute παράγει το εμβόλιο για την COVID-19 της AstraZeneca με την επωνυμία Covishield στην Ινδία και επίσης τα εμβόλια COVID-19 της Novavax με βάση πρωτεΐνη. Επένδυσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της παγκόσμιας κρίσης υγείας για να ενισχύσει την παραγωγή της.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία πουλά περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κάθε χρόνο και εκτιμά ότι η συνολική παραγωγική της ικανότητα φτάνει τα 4 δισεκατομμύρια δόσεις. «Κάτι που είναι σημαντικό γιατί εάν υπάρξει ξανά πανδημία στο μέλλον, μπορούμε να εμβολιάσουμε τους πολίτες όλης της Ινδίας σε διάστημα τριών έως τεσσάρων μηνών», δήλωσε ο Adar Poonawalla. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με κυβερνήσεις άλλων χωρών για να χρησιμοποιήσει αυτές τις εγκαταστάσεις σε περίπτωση μελλοντικών επιδημιών, πρόσθεσε ο CEO της εταιρείας αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Όμιλος Σαράντη: Αυξημένες κατά 8,3% οι πωλήσεις το 2023

H εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει τα Ετήσια Οικονομικά Αποτελέσματα 2023, σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις της το 2023 ανήλθαν σε €482,2εκ. έναντι €445,1εκ. το 2022, αυξημένες κατά 8,3% ως αποτέλεσμα της προσήλωσης του Ομίλου στις στρατηγικές του προτεραιότητες και της ορθής διαχείρισης των ευκαιριών για ανάπτυξη των εσόδων. Η έντονη προσήλωση στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους οδήγησε σε σημαντική άνοδο των EBITDA και EBIT

και συγκεκριμένα:  Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το 2023 διαμορφώθηκαν στα €61,6εκ. έναντι €45,5εκ. το 2022, αυξημένα κατά 35,3% αντανακλώντας αυξημένα έσοδα και βελτιωμένα περιθώρια κέρδους με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στο 12,8% (έναντι 10,2% το 2022). Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) ανήλθαν σε €47,1εκ. το 2023, αυξημένα κατά 45,9% σε σύγκριση με το 2022 με το περιθώριο ΕΒΙΤ να διαμορφώνεται στο 9,8% το 2023 έναντι 7,2% κατά το 2022.

Το συγκρίσιμο περιθώριο ΕΒΙΤ αυξήθηκε κατά 251 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υπογραμμίζοντας την επίδραση της λειτουργικής μόχλευσης από την αύξηση των πωλήσεων. Τα καθαρά κέρδη το 2023 διαμορφώθηκαν στα €39,3εκ. σε σύγκριση με €26,3εκ. το 2022, αυξημένα κατά 49,6% παρουσιάζοντας βελτιωμένα περιθώρια.

Ισχυρή αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 50,3% ως αποτέλεσμα της αύξησης των καθαρών πωλήσεων και της διεύρυνσης του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων μικτό μέρισμα συνολικού ποσού €15,0εκ. (+50,0% από τα €10,0εκ. για το 2022). Στο 38,2% ο δείκτης πληρωμής μερίσματος (payout ratio) προς τα καθαρά κέρδη 2023.

 

 

 

 

Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς εντός και εκτός  ΕΕ

Σύμφωνα με τα πρόσφατα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων ιλαράς τόσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής  Ένωσης . Από 5-6/02/2024 δηλώθηκαν 1861 νέα ύποπτα και/ή επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα οποία τα 1737 στην Ρουμανία. Τα υπόλοιπα 124 επιβεβαιωμένα κρούσματα δηλώθηκαν από την Αυστρία (27),την Εσθονία (1), την Γερμανία (18), την Ελλάδα (3), την Ουγγαρία (6), την Ισλανδία (1), την Ιρλανδία (1), την Ιταλία (59, τα 27 το 2024), και την Πορτογαλία (6). Το 2024 έχουν δηλωθεί 4 θάνατοι σχετιζόμενοι με ιλαρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από 1-24/01/2024 δηλώθηκαν δύο (2) επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς από την Ελβετία. Επιπλέον από τα ΜΜΕ ανακοινώθηκε συρροή έξι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα. Στο πλαίσιο της εγρήγορσης του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενης αύξησης κρουσμάτων ιλαράς στον ελληνικό πληθυσμό, οι ταξιδιώτες παιδιά και ενήλικες, σε χώρες με έξαρση κρουσμάτων συστήνεται να επιβεβαιώνουν τον πλήρη εμβολιασμό τους με δύο δόσεις του μικτού εμβολίου ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) πριν το ταξίδι. Σε ότι αφορά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους ταξιδιώτες στην Ρουμανία. Επισημαίνεται ότι οι ταξιδιώτες παιδιά και ενήλικες στο εξωτερικό, σκόπιμο είναι να ελέγχουν και να επικαιροποιούν τον βασικό εμβολιασμό τους για όλα τα απαιτούμενα εμβόλια, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

Εγκαίνια της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝ Καστοριάς

Στα εγκαίνια της ανακατασκευής και ολικής ανακαίνισης της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς, παραβρέθηκε χθες ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Η δωρεά ύψους 205.000 ευρώ, των αδελφών Αργύριου και Ευάγγελου Μήλιου, καθώς και της μητέρας τους Μαρίας στη μνήμη του πατέρα τους Αθανασίου Μήλιου, περιλαμβάνει κτιριακές ανακατασκευές και λειτουργική βελτίωση χώρων όπως και νέες Η/Μ εγκαταστάσεις. Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε:

«Η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Καστοριάς διατέθηκε και λειτουργούσε αποκλειστικα ως κλινική Covid από την αρχή της πανδημίας. Τρία χρόνια μετά λειτουργεί και πάλι πλήρως ανακαινισμένη χάρη στη δωρεά της οικογένειας Μήλιου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την οικογένεια Μηλίου εκ μέρους της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία και προσφορά στο νοσοκομείο της Καστοριάς, από μία οικογένεια που έχει μεγαλώσει σε αυτήν την πόλη και συνεχίζει να στηρίζει τον τόπο που μεγάλωσε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εμείς, ως Υπουργείο Υγείας συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας σε όλη τη χώρα με μεταρρυθμίσεις και κίνητρα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις που προκηρύσσονται άγονες».

Κατά την επίσκεψη του ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στο νοσοκομείου και πραγματοποιησε σύσκεψη με τη διοίκηση και το προσωπικό.

Έρχονται κυρώσεις σε γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν

Την απόφαση του Υπουργείου για τον έλεγχο της συνταγογράφησης τόνισε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε χθεσινή ημερίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για τη φαρμακευτική πολιτική. Όπως ανέφερε, έρχονται κυρώσεις για γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν η συνταγογραφούν μόνο πρωτότυπα φάρμακα, και έχουν ήδη εντοπιστεί ανά ειδικότητα οι πρώτοι. Αναφερόμενος σε περίπτωση φαρμάκου για την σπάνια νόσο ALS (πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση – νόσος του κινητικού νευρώνα), τόνισε ότι συνταγογραφούνταν από την πλειοψηφία των νευροχειρούργων , παρότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρίας, Γιώργος Τσιβγούλης είχε εκφραστεί αρνητικά για το γεγονός. Το εν λόγω σκεύασμα είχε εγκριθεί από τον FDA που είχε βασιστεί σε αποτελέσματα φάσης 2 αλλά δεν είχε εγκριθεί από τον ΕΜΑ, και εισαγόταν στη χώρα μας μέσω ΙΦΕΤ. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της φάσης 3 του σκευάσματος που δημοσιεύθηκαν πριν από λίγες μέρες έδειξαν ότι δεν έχει καλύτερα αποτελέσματα από το εικονικό φάρμακο. Για το γεγονός ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα πραγματοποιείτο χθες το απόγευμα σύσκεψη  με τη συμμετοχή του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ και της Ελληνικής Νευρολογικης Εταιρείας, για να διακοπεί η χορήγηση της θεραπείας στη χώρα μας. Τόνισε δε ότι η δαπάνη του ΙΦΕΤ είναι υπερβολική και ότι θα σταματήσουν να εισάγονται φάρμακα που έχουν έγκριση μόνο από τον FDA, ενώ για όσα θα εισάγονται  θα υπάρχουν αυστηρά κριτήρια αιτιολόγησης από τους γιατρούς, ενώ θα συσταθεί επιτροπή  που θα ελέγχει τις διαδικασίες εισαγωγής φαρμάκων μέσω ΙΦΕΤ.

Για τις ελλείψεις φαρμάκων ο κ. Γεωργιάδης  ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει τις λιγότερες ελλείψεις από όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ τόνισε ότι χώρα χωρίς ελλείψεις φαρμάκων δεν υπάρχει. Όπως ανέφερε πρέπει να εξασφαλίσουμε και την επάρκεια φαρμάκων αλλά και την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων  όπως ορίζει η ΕΕ. Για την πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο για τις ελλείψεις είπε ότι είναι σε λειτουργία από τις 21 Ιανουαρίου, έχουν ενταχθεί σε αυτήν οι περισσότερες φαρμακαποθήκες αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος ακόμα για την ένταξη όλων των φορέων. Για το ίδιο θέμα ο ΓΓ στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγελής , ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί οι 120 από τις 194 φαρμακαποθήκες  και όταν ολοκληρωθεί το on boarding των φορέων θα ξέρουμε τη διαθεσιμότητα κάποιου φαρμάκου για τις επόμενες 30 ημέρες και θα παίρνονται οι κατάλληλες αποφάσεις. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί και η εφαρμογή που θα κουμπώσει στα δεδομένα της πλατφόρμας για να ξέρουν ασθενείς και γιατροί τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων και που θα τα βρουν. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος τόνισε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά τις ελλείψεις, η λίστα με τις παράλληλες εξαγωγές είναι ισορροπημένη,  ενώ σημείωσε ότι η Πολιτεία θα αυστηροποιήσει όρους και προϋποθέσεις για να σταματήσουν να λειτουργούν φαρμακαποθήκες «μαϊμούδες». Ανέφερε επίσης ότι είναι σημαντικό ότι πλέον υπάρχει θεσμοθετημένος τρόπος για να αναφέρουν τις ελλείψεις ασθενείς και γιατροί στον αρμόδιο φορέα που είναι ο ΕΟΦ.

 

NEA ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Στον «αέρα» η υγειονομική φροντίδα των προσφύγων-μεταναστών

Τη συστηματική απαξίωση του εμβληματικού προγράμματος Philos που είχε σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και υλοποίησε ο ΕΟΔΥ την περίοδο 2015-2019, για την ολοκληρωμένη και επείγουσα παρέμβαση υγείας στην προσφυγική κρίση, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Δικτύου Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς. Όπως αναφέρουν Παρά την καθολική αναγνώριση της επιτυχίας του προγράμματος Philos και της προσφοράς του υγειονομικού προσωπικού  που εργάζεται στις δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών και στις  όμορες δομές του ΕΣΥ, αυτή η πολύ σημαντική δράση προστασίας της Δημόσιας Υγείας  είναι «στον αέρα». Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι η επόμενη μέρα μετά το Philos και όλα δείχνουν ότι η αρμοδιότητα αυτή θα εκχωρηθεί μέσω του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός  Μετανάστευσης), σε ΜΚΟ ή σε ιδιωτικούς φορείς υγείας, υπό την εποπτεία πλέον όχι του Υπουργείου Υγείας αλλά του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί όχι μόνο εργασιακή αβεβαιότητα στο προσωπικό του Philos , αλλά και σοβαρή ανησυχία για τη συνέχεια, το εύρος και την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας σε ένα κατεξοχήν ευάλωτο πληθυσμό όπως οι πρόσφυγες-μετανάστες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει ανοικτά τη στρατηγική της καθολικής κάλυψης υγείας αυτού του πληθυσμού μέσα από το ΕΣΥ και τους δημόσιους φορείς, αναθέτοντας εργολαβικά κάποιες υπηρεσίες σε ΜΚΟ ή ιδιώτες.  Η Νέα Αριστερά, υιοθετώντας απόλυτα τη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι «δεν υπάρχει αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας χωρίς προστασία της υγείας των προσφύγων-μεταναστών», θεωρεί ότι απαιτείται μια εθνική στρατηγική για την ολοκληρωμένη υγειονομική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, υπό την επιστημονική και επιχειρησιακή ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων του Δημοσίου. Η εγγυημένη πρόσβαση των προσφύγων –μεταναστών σε αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η εκπαίδευση και εξειδίκευση επαγγελματιών υγείας στην αναγκαία υγειονομική και ψυχοκοινωνική φροντίδα αυτού του πληθυσμού, μπορεί  να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανάθεσης του έργου αυτού στις Υγειονομικές Περιφέρειες ( ΥΠΕ), με την εποπτεία του ΕΟΔΥ και με προοπτική ενσωμάτωσης του προσωπικού του Philos II στο ΕΣΥ.

«Είναι ζήτημα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, ισότιμης μεταχείρισης ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων πληθυσμών και, κυρίως, αποτελεσματικής προστασίας της Δημόσιας Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΟΚΑΝΑ: Θέσπιση Κανονισμού για τη βία στον εργασιακό χώρο

Ο ΟΚΑΝΑ, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα νομοθετικά δεδομένα καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, προχώρησε στην υιοθέτηση ενός πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Η Διοίκηση του Οργανισμού θέσπισε τον Κανονισμό για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης και για τη διαχείριση εσωτερικών καταγγελιών για περιστατικά βίας και παρενόχλησης, παρέχοντας μέσω διαδικασιών όλα τα εχέγγυα προστασίας για κάθε εργαζόμενο.

Σε ένα δύσκολο εργασιακό περιβάλλον με αρκούντως ευάλωτους πληθυσμούς ωφελουμένων, οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ μπορούν να βρεθούν σε καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν δύσκολες και έντονες στιγμές. Στη βάση αυτή, με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, ο Οργανισμός υιοθέτησε την πολυεπίπεδη και καθολική εφαρμογή του Κανονισμού για την αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με πρακτικές βίας, παρενόχλησης και εργασιακής επιβάρυνσης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μία άμεση ενέργεια του Οργανισμού, υπό το πρίσμα της αναγκαιότητας για την προάσπιση των εργαζόμενών του από κακόβουλες, παρενοχλητικές, αλλά και βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές άλλων εργαζομένων ή τρίτων, καθώς αποτελεί τον πρώτο δημόσιο Οργανισμό που εφαρμόζει αυτή την πολιτική μεριμνώντας για την πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιου είδους περιστατικών στον εργασιακό χώρο.

Σε αυτό το πλαίσιο στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα και στις 7 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν Ημερίδες ενημέρωσης και εκπαίδευσης των στελεχών του ΟΚΑΝΑ για τον νέο «Κανονισμό για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης και για τη διαχείριση εσωτερικών καταγγελιών για περιστατικά βίας και παρενόχλησης».

 

Bayer Ελλάς: Λύσεις για την Υγεία και την Αγροδιατροφή

H Bayer Ελλάς αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τη δέσμευση της για καινοτομία, καθώς για 3η συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί το  πρόγραμμα Level-up| G4A, με στόχο να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια σε νεοφυείς επιχειρήσεις, πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών, ώστε να αναδείξουν λύσεις που θα προσφέρουν τόσο στους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, η εταιρεία δέχθηκε προτάσεις που απαντούσαν σε τέσσερις συγκεκριμένες προκλήσεις, σχετικά με την πρόληψη και διαχείριση νοσημάτων, όπως οι εκφυλιστικές νόσοι της ωχράς κηλίδας, η Χρόνια Νεφρική Νόσος και ο καρκίνος του προστάτη, καθώς και για λύσεις που ενισχύουν τις πρακτικές Αναγεννητικής Γεωργίας. Μετά από προσεκτική αξιολόγηση όλων των υποβολών, για τον νέο κύκλο επιλέχθηκαν οι ομάδες Aisthesis Medical, LUMINOUS, Ophth@Home και Pop2See.

Η έναρξη του προγράμματος σηματοδοτήθηκε με μία διαδικτυακή συνάντηση, όπου οι ομάδες γνώρισαν τα στελέχη της Bayer Ελλάς, που αναλαμβάνουν το mentoring και την πραγματοποίηση των workshops του νέου κύκλου. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Ana Vega Senior Bayer Representative στη χώρα μας και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, ανέφερε «Σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει αυξημένες προκλήσεις στον τομέα της υγείας και της διατροφής, η Bayer Ελλάς εξακολουθεί τη σταθερή υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, που εργάζονται για να κάνουν τη διαφορά. Καλωσορίζουμε τις τέσσερις νέες μας ομάδες και αναμένουμε με ενθουσιασμό και ανυπομονησία τις καινοτόμες λύσεις που θα προσφέρουν. Με φάρο την αποστολή μας ‘Υγεία και Τροφή για Όλους’, αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε καθοδήγηση στα πρώτα βήματα αυτών των νέων, φιλόδοξων και επιχειρηματικών μυαλών, που έχουν τη δύναμη να ενισχύσουν την κοινωνική μας ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η καινοτομία παρέχει λύσεις για όλους και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εποχής μας με δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα».

Το πρόγραμμα Level-up|G4A, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2021, παρέχει υποστήριξη και συμβουλευτική σε ερευνητικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις διαφορετικής ωριμότητας, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά, είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στο https://www.bayer.com/el/gr/innovation/level-upg4a.

 

Οι εξελίξεις του φαρμακευτικού κλάδου και η ανταπόκριση των στελεχών

Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι εξελίξεις της φαρμακευτικής αγοράς καθώς και ο αναδυόμενος ρόλος των στελεχών του κλάδου ως ηγετών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της υγείας, θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της συζήτησης στο 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management με τίτλο “Pharmadise – Leading healthcare intelligence”, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3, 4 και 5 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, το Συνέδριο θα ξεκινήσει δυναμικά με την ανάλυση της Νέας Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Νομοθεσίας από επιφανείς εκπροσώπους Φορέων και Αρχών Υγείας και θα συνεχιστεί με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση για την ενσωμάτωση της καινοτομίας από τις επιχειρήσεις του φαρμακευτικού κλάδου στο πλαίσιο της συλλογής, ανάλυσης και ερμηνείας δεδομένων σχετικών με την υγεία.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, Πέμπτη 5 Απριλίου,  οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις εξελίξεις στο πεδίο των τεχνολογιών αιχμής και της Τεχνητής Νοημοσύνης και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες αξιοποίησης αυτών στο πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της υγείας

Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, Παρασκευή 6 Απριλίου,  θα διεξαχθεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο workshop που θα προσφέρει σε όσους το παρακολουθήσουν τις γνώσεις και τα εργαλεία για να αναβαθμίσουν την επαγγελματική τους παρουσία στον φαρμακευτικό κλάδο μέσω της πλατφόρμας LinkedIn. Την ολοκλήρωση του επιστημονικού προγράμματος θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των Αριστείων Ε.Ε.Φα.Μ. Αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή διοργάνωση καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχών με 38 υποψηφιότητες.