«Φρόντισε ότι σε στηρίζει!»: Καμπάνια για την χρόνια φλεβική νόσο

Ο Σύλλογος Πεταλούδα ανακοινώνει την έναρξη της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την χρόνια φλεβική νόσο με τίτλο «Φρόντισε ότι σε στηρίζει!».

Ο Σύλλογος Πεταλούδα, υπηρετώντας το σκοπό του για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση όσον αφορά στις συννοσηρότητες των ασθενών με χρόνιες νόσους, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της καμπάνιας που σαν στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της σωστής λειτουργίας  των  φλεβών και των  κάτω  άκρων. Η καμπάνια περιλαμβάνει μια σειρά από διήμερες δράσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καλύπτοντας μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι και μικρές κωμοπόλεις.

Συγκεκριμένα, η κινητή μονάδα της Πεταλούδας, σε συνεργασία με εθελοντές αγγειοχειρουργούς θα ξεκινήσει τις επισκέψεις της σε περιοχές όπως: Πύλη Τρικάλων, Αλεξανδρούπολη, Νεμέα, Βέροια, Κοζάνη, Ιωάννινα, Αιγάλεω, Ελευσίνα, Πύλος Μεσσηνίας, Ελληνικό-Αργυρούπολη.

Οι διήμερες αυτές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές αρχές κάθε περιοχής και οι εξειδικευμένοι αγγειοχειρουργοί θα προσφέρουν δωρεάν έλεγχο για τη διάγνωση φλεβικής ανεπάρκειας ή/και περιφερειακής αρτηριοπάθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η κα Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Πεταλούδα και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος δήλωσε: «Η πρόληψη, η έγκυρη ενημέρωση και έγκαιρη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα χρόνια θέματα υγείας τους, έχει αποδειχτεί πως συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση της υγείας τους. Ως Σύλλογος Ασθενών θεωρούμε υποχρέωσή μας να υλοποιούμε προγράμματα πρόληψης σε όλη την ελληνική επικράτεια».

ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»: Συμμετοχή στην Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων

Επίσημη συνάντηση συνεργασίας μεταξύ του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων (ΚοΚεΨΥπ-ε) του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου» και της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, πραγματοποιήθηκε χθες. Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Ψυχιατρικού Τμήματος παιδιών και εφήβων συμμετέχει με το επιστημονικό του προσωπικό σε όλες τις δράσεις της Πρωτοβουλίας όπως στο πρόγραμμα βασικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, στη συνεργασία με σχολικές μονάδες για παρεμβάσεις στον σχολικό χώρο και τη συνεργασία με εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης, συμμετέχει στο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας, (ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους), καθώς και στην επιμόρφωση δικαστικών λειτουργών και παιδιάτρων.

Η συμμετοχή του Κοινοτικού Κέντρου έχει ήδη ξεκινήσει από τον Νοέμβριο 2023, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Φορέα Υλοποίησης της Πρωτοβουλίας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, βάσει του οποίου το Κοινοτικό Κέντρο εντάχθηκε επίσημα στο Δίκτυο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων.

Το Δίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Πρωτοβουλίας και κεντρικό μοχλό για τον σχεδιασμό και την υλοποίησή της, και απαρτίζεται από κέντρα αναφοράς του προγράμματος στην Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης, ώστε να διασφαλιστεί ότι η εφαρμογή του προγράμματος ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ποικίλες και εξειδικευμένες ανάγκες που υπάρχουν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων περιοχών με δυσκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες.

Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων είναι ένα πενταετές πρόγραμμα που έχει ως βασικό στόχο να συνεισφέρει στην περαιτέρω κατάρτιση και ενδυνάμωση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, την ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και τη βελτίωση εν τέλει της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων σε ολόκληρη τη χώρα. Οι προγραμματικές συνιστώσες της Πρωτοβουλίας υλοποιούνται στη βάση της σύμπραξης μεταξύ του ΙΣΝ και του Ελληνικού Δημοσίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, και προβλέπονται λεπτομερώς στον Νόμο 5015/2023.

ΠΙΣ: Έναρξη καμπάνιας για Δωρεά Οργάνων στο Ηράκλειο της Κρήτης

Από το Ηράκλειο της Κρήτης ξεκίνησε η καμπάνια των γιατρών για τη δωρεά οργάνων με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να δηλώνει σε σχετική εκδήλωση: «Δίνουμε το παράδειγμα πρώτοι εμείς και καλούμε όλους τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων. Για όποιον δεν αντιλαμβάνεται την αλτρουιστική πλευρά του θέματος, ας σκεφτεί ότι μπορεί να είναι και ο ίδιος δυνητικός λήπτης κάποια στιγμή της ζωής του. Έχουμε σήμερα περισσότερους δωρητές, αλλά πρέπει να τους πολλαπλασιάσουμε». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου παρουσία πολλών επισήμων.

«Να μετατρέψουμε την προσφορά ελπίδας, μέσω της δωρεάς οργάνων, σε στάση ζωής», κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και συνέχισε τονίζοντας ότι «πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα δωρεάς οργάνων γιατί διασφαλίζει τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς συμπολίτες μας, είναι μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση απέδωσε τα εύσημα στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία και την εκδήλωση έκανε λόγο για «μια αξιέπαινη πρωτοβουλία», υπογραμμίζοντας πως τα βιώματα συμπολιτών μας που βίωσαν «την εμπειρία της προσφοράς οργάνων επιβάλλουν να στηρίξουμε όλοι την εθνική προσπάθεια, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η έμπρακτη συμπόρευση του Δημάρχου Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ότι κατέθεσε δήλωση συγκατάθεσης για να γίνει δωρητής οργάνων σώματος μέσω του gov.gr.

 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,50% του ΑΕΠ η χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας το 2022

H συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας ως προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ελλάδα για το έτος 2022 ανήλθε στο 8,50% του ΑΕΠ έναντι 9,18% του έτους 2021, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και αφορά στο Σύστημα Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται, το 2018 η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας ως προς το ΑΕΠ, ανήλθε στο 8,20%, το 2020 στο 9,52%, το 2021 στο 9,18% και το 2022 στο 8,50 %. Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας (HF) παρουσίασε αύξηση κατά 5,4% το 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του έτους 2021. Ειδικότερα, η δημόσια χρηματοδότηση παρουσίασε αύξηση κατά 5,0% το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ η ιδιωτική χρηματοδότηση παρουσίασε αύξηση κατά 5,7% το έτος 2022 σε σχέση με το 2021. Η συμβολή του δημόσιου τομέα στην συνολική χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας μειώθηκε από 62,1% το έτος 2021 σε 61,9% το έτος 2022. Αντίθετα, η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη συνολική χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας αυξήθηκε από 37,5% το έτος 2021 σε 37,6% το έτος 2022. Οι ιδιωτικές δαπάνες των πολιτών, αυξήθηκαν και το μεγαλύτερο μέρος τους αφορούσε την αγορά φαρμάκων καθώς και πληρωμές  σε νοσοκομεία, γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα.

Affidea: Μήνας εθελοντικής αιμοδοσίας εργαζομένων ο Μάρτιος

Ο Όμιλος Affidea, με στόχο να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης και να ενισχύσει τα αποθέματα αίματος της χώρας μας, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα δράσεων για εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων του.

Η πρώτη δράση αιμοδοσίας αφορούσε την Αθήνα και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός». Διοικητικά στελέχη και ιατρικό προσωπικό του Ομίλου Affidea προχώρησαν στην αιμοδοσία την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ελληνικό, με την βοήθεια του κινητού συνεργείου του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τους υγειονομικούς κανονισμούς. Οι δράσεις αιμοδοσίας θα συνεχιστούν τον Μάρτιο, μήνα αιμοδοσίας για την Affidea, πανελλαδικά, καλύπτοντας τις περιοχές παρουσίας του Ομίλου.

Η εθελοντική αιμοδοσία συνιστά μια πράξη αλληλεγγύης και ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ενώ τα λίγα λεπτά που χρειάζεται να διαθέσει κανείς για δωρεά αίματος συνιστούν μια πραγματική εμπειρία προσφοράς και αλτρουισμού. Η προσφορά στον συνάνθρωπο αποτελεί βασικό άξονα της κουλτούρας της Affidea και με τέτοιες πρωτοβουλίες έχει στόχο να αναδείξει την αξία της συμμετοχής όλων σε κοινωφελείς δράσεις, στηρίζοντας στην πράξη την ελληνική κοινωνία.

Roche: Δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο και ισότιμο εργασιακό περιβάλλον

H Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas υποστήριξαν, ως χορηγοί, το ετήσιο συνέδριο της πρωτοβουλίας “The Upfront Initiative”, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση μιας κουλτούρας ποικιλομορφίας όπου όλοι και όλες αισθάνονται ότι ανήκουν και μπορούν να εξελιχθούν ισότιμα, ανεξαρτήτως ηλικίας, πεποιθήσεων, ικανοτήτων, γλώσσας και εθνικότητας.

Οι δύο εταιρείες ένωσαν τις φωνές τους με προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών, προκειμένου να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της συζήτησης για τη συμπερίληψη και την ορατότητα, αλλά και στο συντονισμό των δράσεων για την εξάλειψη του ρατσισμού στους εργασιακούς χώρους, μέσα από τη θέσπιση νέων προτύπων ισότητας στο εσωτερικό των επιχειρήσεων και σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας.

Το ολιστικό πλάνο δράσεων Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας της Roche στην Ελλάδα, υλοποιεί η εσωτερική ομάδα εργαζομένων OneRoche Diversity, Equity & Inclusion (DE&I), με στόχο αφενός να κατανοεί τις διαφορετικές ανάγκες και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις ιδέες των εργαζομένων εσωτερικά και αφετέρου, ως προς το εξωτερικό περιβάλλον, να ανταποκρίνεται καλύτερα στις προκλήσεις της σύγχρονης εργασιακής κουλτούρας. Μέσα από ενημερωτικές δράσεις και συζητήσεις, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών, όπως η ενδυνάμωση των γυναικών και η προώθηση της έμφυλης ισότητας, η κατάργηση των ηλικιακών στερεοτύπων αλλά και η αξιοποίηση των νέων γενεών στον εργασιακό χώρο. Επιπλέον, οι δράσεις επεκτείνονται και στην κοινωνία, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε θέματα γυναικείας υγείας, όπως η καμπάνια ενημέρωσης για το γυναικείο καρκίνο “forHER”.

«Στην πορεία μας για την οριστική εξάλειψη των στερεοτύπων και κάθε είδους ρατσισμού στους εργασιακούς χώρους, αλλά και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια και προκλήσεις, που θα πρέπει να ξεπεράσουμε», δήλωσε η κα. Μαίρη Τσαγκαράκη, Head of People & Culture, Roche Hellas & Roche Diagnostics Hellas. «Θα πρέπει να δώσουμε περισσότερα θετικά παραδείγματα, να διαμορφώσουμε νέα πρότυπα ισότητας και να αναλάβουμε ακόμα πιο συντονισμένη δράση για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τις Αρχές της Διαφορετικότητας & της Συμπερίληψης».

BMS: Περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας

Η Bristol Myers Squibb προχωράει σε περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην εταιρεία βιοτεχνολογίας  Mirati Therapeutics  στην Καλιφόρνια που εξαγόρασε πρόσφατα. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Fierce Pharma, δύο μήνες μετά τη συμφωνία εξαγοράς της  Mirati Therapeutics για  5,8 δισεκατομμύρια δολάρια η Bristol Myers Squibb αποχαιρετά περισσότερους από 250 εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία της βιοτεχνολογίας στην Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, σε μια ανακοίνωση του Νόμου για την Ειδοποίηση Προσαρμογής και Επανεκπαίδευσης Εργαζομένων (WARN), η BMS είπε ότι απολύει 252 υπαλλήλους στο 3545 Cray Court στο Σαν Ντιέγκο. Αυτή είναι η έδρα της Mirati Therapeutics  που εξειδικεύεται στον καρκίνο, σύμφωνα με τα οικονομικά αρχεία της εταιρείας. Οι περικοπές έπονται της συμφωνίας  συγχωνεύσεων και εξαγορών στα τέλη Ιανουαρίου. Τον Οκτώβριο, η BMS συμφώνησε να πληρώσει 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την εμπορική βιοτεχνολογία, συν 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω ενός δικαιώματος ενδεχόμενης αξίας που συνδέεται με τη ρυθμιστική πρόοδο ενός φαρμάκου. Με την εξαγορά της Mirati Therapeutics, η BMS απέκτησε το εγκεκριμένο από τον FDA φάρμακο για μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, το εν λόγω φάρμακο απέφερε περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε σε δήλωσή της το Νοέμβριο η Mirati. Ένας εκπρόσωπος της BMS σε δική του δήλωση  τόνισε  ότι η εταιρεία είναι «πολύ ικανοποιημένη» που έκλεισε τη συμφωνία. «Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης, ευθυγραμμίζουμε τους πόρους για να υποστηρίξουμε καλύτερα το λειτουργικό μας μοντέλο και την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Δυστυχώς, ορισμένοι από τους υπαλλήλους μας έχουν επηρεαστεί εξ’αιτίας αυτών των αλλαγών και κορυφαία προτεραιότητα για εμάς είναι η υποστήριξη των εργαζομένων σε όλη τη διαδικασία της μετάβασης».

 

Bayer: Επένδυση άνω των 3,5 δις. ευρώ για ανάπτυξη κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών

Τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον μετασχηματισμό του Τομέα Φαρμάκων παρουσίασε η Bayer στην ετήσια εκδήλωση για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «Pharma Media Day 2024». «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αύξηση της αξίας του pipeline μας, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι η αναθεωρημένη στρατηγική Ε&Α αποδίδει καρπούς», δήλωσε ο Stefan Oelrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Tομέα Φαρμάκων της Bayer. «Ταυτόχρονα, επεκτείνουμε περαιτέρω την παρουσία μας σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο και διασφαλίζοντας την πρόσβαση όλο και περισσότερων ασθενών στις θεραπείες μας». Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενισχύει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, με σαφή επικέντρωση της έρευνας σε τέσσερις βασικούς θεραπευτικούς τομείς: καρδιαγγειακά νοσήματα, ογκολογία, ανοσολογία, νευρολογία και σπάνιες παθήσεις, διευρύνει τις δυνατότητές της, μέσω συνεργασιών και εξαγορών εταιρειών που αναπτύσσουν πλατφόρμες έρευνας και βελτιώνει την ποιότητα του pipeline,  μέσα από αυστηρά και πολύ απαιτητικά κριτήρια.

Αναλυτικότερα, η Bayer έχει επενδύσει σημαντικά στην καινοτόμο αντιμετώπιση του καρκίνου, εστιάζοντας στην ανάδειξη νέων θεραπευτικών στόχων για την αντιμετώπισή του, επιταχύνοντας τη διαδικασία ανάπτυξης των κατάλληλων φαρμάκων. Με την εξαγορά της εταιρείας Vividion και της κορυφαίας στον κλάδο της πλατφόρμας χημειοπρωτεομικής (φάσμα τεχνικών που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την διερεύνηση των αλληλεπιδράσεων πρωτεΐνης-μικρών μορίων), η Bayer ενίσχυσε τη φαρμακευτική έρευνα και το pipeline της στον τομέα των μικρομοριακών θεραπειών και των θεραπειών ακριβείας. Η καινοτόμος τεχνολογία της Vividion επιτρέπει τον εντοπισμό άγνωστων μέχρι σήμερα συνδετικών θυλάκων σε θεραπευτικού στόχους που δεν συνδέονται τα υπάρχοντα φάρμακα, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων υποψήφιων φαρμάκων σε ενδείξεις με υψηλή ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη. Η Bayer, μαζί με τις θυγατρικές της BlueRock και AskBio, προωθεί ένα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας, σε προκλινική και κλινική φάση ανάπτυξης.

«Από το 2020, η Bayer έχει επενδύσει περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στη δημιουργία τεχνολογικών πλατφορμών για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών – δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους και πλέον ανταγωνιστικούς τομείς στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη», σημείωσε ο Christian Rommel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τομέα Φαρμάκων της Bayer και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνουμε με τις ποικίλες και υπερσύγχρονες πλατφόρμες θεραπευτικών μεθόδων μας. Ενώ αυτά τα προγράμματα βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να τα μετατρέψουμε σε ουσιαστικό όφελος για τους ασθενείς στο μέλλον». Με το νέο μοντέλο λειτουργίας της, που ονομάζεται Dynamic Shared Ownership (DSO), η εταιρεία επικεντρώνεται στην αποστολή της για Υγεία και Τροφή για όλους και εστιάζει στη δημιουργία επιπρόσθετης αξίας. Καθοδηγούμενοι από τις ανάγκες των πελατών και εξουσιοδοτημένοι για γρήγορες λήψεις αποφάσεων, με μικρές διατμηματικές ομάδες με τεχνογνωσία από όλα τα σχετικά μέρη της αλυσίδας, οδηγούμαστε στην αριστεία, στην ανάπτυξη και διάθεση των φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ επενδύει στις εταιρείες iDNA Genomics & iDNA Laboratories

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ προχωρά σε μία στρατηγική συνεργασία με τις 2 ελληνικές εταιρείες γενετικής iDNA Genomics και iDNA Laboratories, σε ιατρικό και εμπορικό επίπεδο αντίστοιχα, οι οποίες  δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ιατρικής Ακριβείας και Γονιδιωματικής Ανάλυσης (DNA Test) με στόχο την εξατομικευμένη φροντίδα της υγείας.

Μέσα από τη συνεργασία αυτή, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο της iDNA, επεκτείνει τη δραστηριοποίησή του στον τομέα της πρόληψης και προάγει την καινοτομία στον τομέα της υγείας μέσα από προϊόντα που έχουν χαρακτηρισθεί πρωτοπόρα και βοηθούν τόσο στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές, καθώς και στην θεραπεία χρόνιων, όπως η κατάθλιψη και η παχυσαρκία.

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και ανάπτυξης και έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση καθώς και  πιστοποίηση CE IVD. Παράλληλα, κατά τη διαδικασία παραγωγής τους γίνεται χρήση εξειδικευμένης επιστημονικής τεχνογνωσίας σε εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει την προώθηση των γενετικών αναλύσεων σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι γενετικές αναλύσεις απευθύνονται σε επιστήμονες υγείας στοχεύοντας στην εξατομίκευση της κλινικής φροντίδας μέσα από τον έλεγχο γενετικών προδιαθέσεων για ασθένειες αλλά και απόκριση σε φαρμακευτική αγωγή. Η δύναμη της γνώσης και η εξέλιξη της επιστήμης αποτελούν για τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ την κινητήρια δύναμη επέκτασης και βελτίωσης των υπηρεσιών της προς τους επαγγελματίες υγείας προς όφελος των ασθενών.

Με αφορμή την επένδυση ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε σχετικά: «Στον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ διανύουμε τον δεύτερο αιώνα ιστορίας μας και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση καινοτόμων λύσεων στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στον τομέα της πρόληψης προχωρώντας σε συνεργασία με την iDNA στοχεύοντας στην προώθηση καινοτόμων και πιστοποιημένων προϊόντων που θα διευκολύνουν τους επιστήμονες υγείας στην εξεύρεση εξατομικευμένης θεραπείας για τον ασθενή».

Αντίστοιχα, ο κ. Φώτης Σακελλαρίδης ιδρυτής και Πρόεδρος της iDNA δήλωσε: «Στην iDNA είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε ως εταιρία να δημιουργήσουμε και να πιστοποιήσουμε στην Ευρώπη, προϊόντα υψηλής καινοτομίας και μοναδικής τεχνολογίας, που μπορούν να προσφέρουν λύση θεραπείας σε ασθενείς και πρόληψη σε υγιείς. Η νέα αυτή στρατηγική συνεργασία, προδιαγράφει μία εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης μιας ελληνικής εταιρίας τόσο στην χώρα μας όσο και  στην παγκόσμια αγορά ».

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη παραγωγής στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και καταγράφει κορυφαίες επιδόσεις όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στην εμπορία, στη διανομή και στην εξαγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Τα οικονομικά αποτελέσματα και η ευρωστία, τα 4 υπερσύγχρονα εξειδικευμένα εργοστάσια, ο όγκος παραγωγής των πάνω από 121 εκ. τεμαχίων ετησίως, οι περισσότερες από 100 διεθνείς συνεργασίες, οι εξαγωγές προϊόντων σε 114 χώρες, οι περισσότεροι των 1.300 εργαζομένων, στην πλειονότητά τους υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης, αποτελούν μοναδικά μεγέθη που καθιστούν τη ΒΙΑΝΕΞ τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα, και τον Όμιλο μια σημαντική δύναμη στην ελληνική οικονομία.

KALTEQ: Συνεργασία με τη Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας

H εταιρεία KALTEQ, ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας για την αντιπροσώπευση και διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes στις κατηγορίες της αποκατάστασης αρθρώσεων ωμού, ισχίου, γόνατος και του τραύματος για την Ελληνική Αγορά. Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο, καθώς σηματοδοτεί τη συνέχιση και ενίσχυση της μακροχρόνιας συνεργασίας των δύο Εταιρειών, με κοινό στόχο τη βελτίωση της φροντίδας των Ελλήνων ασθενών.

Η DePuy Synthes, ορθοπεδική εταιρεία της Johnson & Johnson MedTech, με Διεθνή παρουσία, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη προηγμένης ιατρικής τεχνολογίας για την κάλυψη των διαρκώς μεταβαλλόμενων αναγκών των παροχών υγειονομικής φροντίδας, της ιατρικής κοινότητας και των ασθενών. Ως ηγέτης στον χώρο, παρέχει στους επαγγελματίες της υγείας εξατομικευμένες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών τους με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας, της κινητικότητας και της συνολικής ποιότητας ζωής τους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KALTEQ, Δρ. Παναγιώτης Καλαφατάς, δήλωσε ότι η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, αποτελεί ορόσημο για την KALTEQ και έρχεται να σηματοδοτήσει μία πορεία διαρκούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών, που την έχει φέρει ανάμεσα στις κορυφαίες ιατρικές εταιρείες στην Ελλάδα με σημαντική προσφορά στους ασθενείς και τους επαγγελματίες του συστήματος υγείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας, Πάνος Πιτσιλλίδης, επιβεβαιώνει ότι η νέα συμφωνία ενισχύει και διευρύνει την υφιστάμενη συνεργασία των δύο Εταιρειών με γνώμονα την προώθηση και βελτίωση της φροντίδας των Ελλήνων ασθενών. «Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, με στόχο  την ενίσχυση της ικανότητάς μας να παρέχουμε στους ασθενείς καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, επιταχύνοντας παράλληλα την ανάπτυξη».