«Σε εξέλιξη είναι αυτό το διάστημα οι εργασίες στην Α’ παθολογική, στην Α’ και Β’ χειρουργική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με τον εργολάβο να πρέπει να παραδώσει μέχρι το τέλος Απριλίου. Απομένουν εργασίες για την παιδιατρική κλινική, την γυναικολογική, σε δάπεδα, διαδρόμους, εργαστήρια και γραφεία, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί η καρδιολογική κλινική, η ορθοπεδική, η Β’ παθολογική και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία».

Τα παραπάνω ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Νίκος Καραμαρίτης, ο οποίος πρόσφατα είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να καλυφθούν κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό, και διοικητικό προσωπικό.

Όπως τόνισε «Έχουμε στείλει στο Υπουργείο και στη 2η ΔΥΠΕ όλες τις ελλείψεις που έχουμε σε απαραίτητο προσωπικό και πρέπει να γίνει στελέχωσή τους για να προσφέρουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες».

Αναφερόμενος στην τμηματική ριζική ανακαίνιση των κλινικών που συνεχίζονται σε ένα λίφτινγκ των κτιριακών εγκαταστάσεων, ο κ. Καραμαρίτης τόνισε: «Kτιριακά, έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαψης και Ανθεκτικότητας έργα, τα οποία είναι σε εξέλιξη και θα τελειώσουν περίπου μέχρι το τέλος Απριλίου, θα πρέπει να έχουν παραδώσει οι εργολάβοι. Έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της καρδιολογικής κλινικής, της ορθοπεδικής κλινικής, της Β’ παθολογικής κλινικής, των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, το μικροβιολογικό εργαστήριο και τέσσερις αίθουσες χειρουργείων. Επίσης, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στην Α’ παθολογική, στην Α’ Χειρουργική, στη Β’ Χειρουργική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ότι τα έργα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι τον Απρίλιο, ενδεχομένως ο εργολάβος ίσως να ζητήσει μία μικρή παράταση, σύμφωνα με τον κ. Καραμαρίτη.

Αναφορικά με την Νεφρολογική Κλινική, η οποία έχει ανακαινισθεί με ευθύνη της Περιφέρειας, αναμένεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός, ένα έργο 3.146.000 ευρώ το οποίο θα το φροντίσει η Περιφέρεια. Τέλος, για τα αυξημένα περιστατικά γρίπης και covid αυτή την περίοδο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, επισήμανε ότι ενώ είναι αρκετά τα περιστατικά δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που χρειάσθηκε νοσηλεία ασθενών με τέτοια συμπτώματα, παρά μόνο ένας ή δύο ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι λόγω covid. Μάλιστα από χθες το Νοσοκομείο επιβάλλει τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, είπε καταλήγοντας.