Στοιχεία για την πορεία της επιδημίας του κορονοιού στη χώρα μας, παρέθεσε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας  Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου, σημειώνοντας ότι συνεχίζει να βελτιώνεται.

Όπως είπε, ο μέσος κυλιόμενος των τελευταίων 7 ημερών μειώθηκε για πρώτη φορά κάτω από τα 1.000 νέα κρούσματα ανά ημέρα και φτάσαμε στην επιδημιολογική εικόνα που είχε η χώρα μας στις αρχές το έτους και πριν την έναρξη του τρίτου κύματος. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 36 έτη σε όλη την επικράτεια και βλέπουμε παντού μία μείωση σημαντική στα νέα κρούσματα στις ηλικίες άνω των 55 ετών. Σημαντική είναι και η μείωση των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού στη χώρα μας. Μειώθηκαν περίπου στους 1.700 ασθενείς, με το λόγο εισιτηρίων προς εξιτήρια να διαμορφώνεται στο 0,86, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου μειώθηκε στους 128 ασθενείς την ημέρα.

Και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών μειώνεται συνεχώς, με τη διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων να παραμένει σταθερός μεταξύ 65 και 67 ετών. Η κ. Παπαευαγγέλου προέβλεψε, ότι στο τέλος του μήνα, οι διασωληνωμένοι στην χώρα ίσως να είναι λιγότεροι από 200.

Σημαντικά έχει μειωθεί και ο αριθμός των θανάτων, με το μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας να μειώνεται στους 28 την ημέρα.