Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με την βιοφαρμακευτική εταιρεία Quantum Genomics, για την ανάπτυξη και διάθεση του πρωτοποριακού φαρμακευτικού σκευάσματος firibastat για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης και καρδιακής ανεπάρκειας. Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση της FARAN στην Έρευνα & Ανάπτυξη ενός καινοτόμου προϊόντος, και το σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει την αποκλειστική αδειοδότηση και διάθεση του προϊόντος στην ελληνική αγορά από τη FARAN.

Το firibastat αποτελεί το κορυφαίο προϊόν της Quantum Genomics που αναπτύσσει στην κατηγορία των BAPAI (Brain Aminopeptidase A Inhibitors). Πρόκειται για μια πραγματικά καινοτόμο θεραπευτική πλατφόρμα τριπλής δράσης που διαμορφώνει ένα νέο δρόμο στην προστασία και θεραπεία του καρδιομεταβολικού προφίλ. Το firibastat, στοχεύει  σε ένα ένζυμο του εγκεφάλου (brain APA) για τη θεραπεία της υπέρτασης και της καρδιακής ανεπάρκειας. Το προϊόν βρίσκεται ήδη σε στάδιο μελέτης φάσης ΙΙΙ, με ενθαρρυντικά πρώιμα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FARAN Μάριος Κάτσικας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι για την συνεργασία μας με την Quantum Genomics που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον τομέα της καρδιολογίας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση της εταιρείας μας στην έρευνα & ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων που εκφράζει απόλυτα τους επιχειρηματικούς στόχους της FARAN, να προσφέρει υψηλής ποιότητας θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, καθώς και το όραμα της εταιρείας να ηγείται και να οδηγεί τις εξελίξεις στην καρδιολογία».